Det hele startede i 1980, da cykelmotion rigtig tog fart samtidig med,at ”Sjælland rundt på cykel” blev kørt for første gang.

Vi var nogle stykker bl.a.(Leon J, Mogens T og Ole T) som et par gange om ugen startede fra Frederiksgade ud for Rådhuset sammen med vores teen-age-drenge. Vi deltog i forskellige motionsløb gennem 1980erne, mens drengene meldte sig ind i en cykelklub for at lære at køre ”rigtig” cykelløb.

Allan Jensen (dengang pedel på Efterskolen) tog 1990 initiativ til at få startet Haslev Cykel Motion i KFUMs regi med start ud for Kajs cykler og klublokaler i kælderen på Bregentvedvej.

Træningstider, holddannelser samt stjerneløb, enkeltstart og handicapløb blev allerede dengang lagt fast.

Lørdagstræning og MTB cykling kom på programmet i 00-erne.

Efter udmeldelse fra KFUM fortsatte cykelklubben med start fra Grøndalsskolen og klublokale i det Blå hus.

Finn Hansen (Tømmerhandlen) afløste Allan som formand, – andre formænd i klubben har været Kurt Vallebo, Hasse Larsen, Johnny Andersen og nuværende er Thomas Petri.

Der er nu start fra Grøndalsvej 1 og klublokale i FDF’s hus på Bregentvedvej 47 med samling tirsdag aften i sommerhalvåret og mødeaften 1. tirsdag i måneden i vinterhalvåret.

Klubben har afholdt motionscykelløb med start/mål fra Torvet og Sofiendalsskolen, ligesom den har afholdt landsmesterskab for cykelmotionister, –  et 2-dags arrangement med cyklister fra hele landet.

For at styrke det sociale i klubben har vi været på tur til Norge (Telemarksløbet), Sverige (Vätterrunden, Hallandsåsen) og Tyskland (Harzentur) samt 2-dags ture på Sjælland/Møn. Klubben deltager også i Belle Cup, som tiltrækker de medlemmer, som vil køre rigtig stærkt.

Fra en stille start for snart 25 år siden med omkring 20 medlemmer har vi nu de sidste år været lige over 100 medlemmer, hvoraf mange har været med rigtig mange år. Det tyder på, at glæden ved at cykle holder ved, også selvom der er gået mere ”race” og udstyr i sporten.

Ole Thystrup